maandag 10 oktober 2011





Nobis

Nobis is een merk afkomstig uit Canada, het is sinds 6 jaar actief op de markt. Nobis wordt steeds wereldwijder. Het design van de jas is bedacht tijdens het wintersporten, veel jassen zijn daar niet geschikt voor. De meeste jassen die modieus zijn, zijn niet erg technisch. De jassen van Nobis zijn dat wel.

De jassen van Nobis zijn onderverdeeld in verschillende lagen die met vezels gevuld zijn. De jassen zijn gevuld met eendendons, dit dons is groter maar wel platter en dunner dan andere dons. waarmee de jassen gevuld zijn, zijn veel groter maar plat en dun, dat geeft extra warmte en maakt de jas niet zwaar. De meeste jassen die met dons gevuld zijn zien er erg pompeus uit, bij deze jas is dit niet zo. De lagen van de jas ademen en dat geeft de jas ventilatie. De jas is bestemd tegen regenbuien, pas na 10.000 liter water zal het door de jas heen komen. De jas bestaat uit gerecyclede producten uit de natuur. De meeste jassen kan je alleen stomen omdat er een coatinglaag op zit, deze jas heeft dat niet en hierdoor kan deze in de wasmachine.

Het bond van de kraag is afkomstig van de Coyote uit Canada. In Canada heeft dit dier een te grote populatie. Veel mensen zijn tegen het dragen van bond, maar bij dit dier is het verantwoord.

Niet alleen heeft Nobis prachtige jassen maar ook de mutsen en sjaals zijn modieus en van goede kwaliteit. De mutsen en sjaals zijn met de hand gemaakt en worden van gerecyclede materialen gemaakt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten